• Wtorek - 7 marca 2017 - ogłoszenie wyników rekrutacji na rok szkolny 2017/2018

Jadłospis

Dieta podstawowa A / 27-31.03.2017


 pyszoty Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
Poniedziałek
Kaszka manna na mleku z musem
wiśniowym, chleb mieszany z masłem,
szynką wieprzową, rzodkiewka (1,7)
Krupnik z kaszą gryczaną (9), Pierogi z
mięsem, surówka z ogórka kiszonego i
papryki (1,3), Kompot owocowy
Gruszka, chrupki
kukurydziane, napar
ziołowy z mięty

Wtorek
Chleb żytni i mieszany z masłem, serem
żółtym, szynką z indyka, ogórek zielony,
marchewka do pochrupania (1,7), Kakao (7)
Rosół z jarzynami i makaronem (1,3,9),
Naleśnik z domieszką mąki orkiszowej
nadziewane pieczonym jabłkiem z
cynamonem, surówka z marchewki i
ananasa (1,3,7), Kompot owocowy
Ciasteczka
pełnoziarniste ze
słonecznikiem, kiwi,
herbata rooibos (1,3,7)
Środa
Chleb żytni i mieszany z masłem,
twarożkiem ze szczypiorkiem, pasztetem
pieczonym z kurczaka, ogórek kiszony (1,7), Herbata owocowa
Zupa pomidorowa z ryżem (9), Wieprzowy
kotlecik mielony podany z ziemniakami
puree z koperkiem, surówka z kapusty
pekińskiej (1,3,7), Kompot owocowy
Budyń z kaszy jaglanej
z wanilią i musem
porzeczkowym, napar z
lipy (7)
Czwartek
Chleb żytni i mieszany z masłem, pasta
humus z pieczoną marchewką, kiełbasa
krakowska sucha, sałata, biała rzodkiewka
do pochrupania (1,7), Herbata z dzikiej róży
Kapuśniaczek z kiszonej kapusty (9),
Strogonow drobiowy z kurczaka podany z
kaszą perłową, buraczki gotowane (1,7,9),
Kompot owocowy
Ciasto marchewkowe z jabłkiem, herbata
owocowa (1,3,7)
Piątek
Bułka pszenna z masłem, serem żółtym,
pastą jajeczną z koperkiem, kiełki, ogórek zielony (1,3,7), Herbata z aronii
Krem z warzyw okopowych z grzankami
(1,7,9), Miruna panierowana, ziemniaki
puree, surówka z kiszonej kapusty (1,3,4,7), Kompot owocowy
Budyń czekolady,
jabłko, herbata ziołowa (1,3,7)


Dieta bezmleczna B / 27-31.03.2017


pyszoty Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
Poniedziałek
Kaszka kukurydziana na wodzie z musem
wiśniowym, chleb żytni z masłem
klarowanym, szynką wieprzową,
rzodkiewką (1,7)
Krupnik z kaszą gryczaną (9), Kaszotto
jaglane z leczo warzywnym z ciecierzycą,
cukinią i dynią (9), Kompot owocowy
Banan, chrupki
kukurydziane, napar
ziołowy z miętą


Wtorek
Chleb żytni z masłem klarowanym, szynką
z indyka, pastą z czerwonej fasoli, groszek
zielony i marchewka do pochrupania (1,7),
Herbata owocowa
Rosół z warzywami i makaronem
bezglutenowym (9), Naleśniki bezmleczne,
bezjajeczne i bezglutenowe z nadzieniem
gruszkowym, surówka z marchewki i
ananasa, Kompot owocowy
Ciasteczka ryżowokukurydziane
ze słonecznikiem, jabłko,
herbata rooibos
Środa
Chleb żytni z masłem klarowanym,
pasztetem pieczonym, pastą hummus z
papryki, ogórkiem kiszonym (1,7), Herbata
owocowa
Zupa pomidorowa z ryżem (9), Kotlecik
mielony podany z ziemniakami puree z
koperkiem i surówką z kapusty pakińskiej,
Kompot owocowy
Budyń na wodzie z kaszy
jaglanej z wanilią i
musem porzeczkowym,
napar z lipy
Czwartek
Chleb żytni z masłem klarowanym,
kiełbaską krakowską suchą, pastą hummus
z pieczonej marchewki, biała rzodkiew do
pochrupania (1,7), Herbata z dzikiej róży
Kapuśniak z kiszonek kapusty (9),
Strogonow drobiowy z kurczaka podany z
kaszą gryczaną i gotowanymi buraczkami
tartymi (9), Kompot owocowy
Blok jaglany z gruszką
na mleku sojowym,
herbata owocowa (6)
Piątek
Chleb żytni z masłem klarowanym,
pasztetem warzywnym z soczewicy, szynką
drobiową, kiełkami, ogórkiem zielonym
(1,7), Herbata z aronii
Zupa z warzyw okopowych ze
słonecznikiem (9), Pieczona miruna w
ziołach, ziemniaki puree, surówka z
kiszonej kapusty (4), Kompot owocowy
Kisiel brzoskwiniowy,
jabłko, herbata ziołowa